Rågbröd med frukt o nötter


Ett ungt och mustigt bröd som är gott att äta med bara lite smör på.

2 bröd

 

ca 1 kg frukt och nötter, t ex 250 g torkade aprikoser, 250 g russin, 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g)

10 dl Vetemjöl

8 dl Rågmjöl

1 tsk Kardemumma

2 tsk Bikarbonat

2 tsk Salt

2 dl Mörk sirap

1 l Filmjölk

 

Sätt ugnen på 150 grader.

Hacka nötter och frukt grovt. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner frukt och nötter. Häll i sirap och filmjölk och rör om väl. Fördela smeten i 2 smorda brödformar.

Grädda bröden ca 2 timmar i nedre delen av ugnen. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna under en handduk.

Smaskens!