Polsk ostkaka Insänt av Katarina M 181207
Ingredienser
1 kg vit ost, typ Kesella
250 g rumstemperarat smör
3 dl florsocker
6 ägg (6 äggulor och 6 äggvitor)
Lite vaniljsocker
1½ dl vispgrädde
4 msk potatismjöl2 dl russin
Gör så här
Vispa smöret med hög hastighet och lägg till en äggula
Därefter, fortsätt vispa och lägg i ca en msk florsocker
Upprepa detta med alla äggulor samt florsocker
Minska hastigheten och lägg i den vita osten. Blanda försiktigt
Lägg till vaniljsocker, grädde, potatismjöl och russin medan du vispar försiktigt
Avsluta med att försiktigt blanda i hårt vispad äggvita
Flytta smeten till en 26 cm (i diameter) kakform
Stoppa in formen i en 170° C varm ugn
Efter 1 timme, stäng av ugnen, men låt kakan vara
kvar med lätt öppen lucka
(kakan kräver långsam avsvalning)