Polsk ostkaka Insänt av Katarina M 181207


Ingredienser

1 kg vit ost, typ Kesella

250 g rumstemperarat smör

3 dl florsocker

6 ägg (6 äggulor och 6 äggvitor)

Lite vaniljsocker

1½ dl vispgrädde

4 msk potatismjöl2 dl russin





Gör så här

Vispa smöret med hög hastighet och lägg till en äggula

Därefter, fortsätt vispa och lägg i ca en msk florsocker

Upprepa detta med alla äggulor samt florsocker

Minska hastigheten och lägg i den vita osten. Blanda försiktigt

Lägg till vaniljsocker, grädde, potatismjöl och russin medan du vispar försiktigt

Avsluta med att försiktigt blanda i hårt vispad äggvita

Flytta smeten till en 26 cm (i diameter) kakform

Stoppa in formen i en 170° C varm ugn

Efter 1 timme, stäng av ugnen, men låt kakan vara kvar med lätt öppen lucka
(kakan kräver långsam avsvalning)