Penang red curry insänt av Ulla o Tommy 180108
Paneng är en av de mest välkända och älskade thailändska rätterna.
Det är en smakrik kycklinggryta med smak av galanga, kaffir lime och
ingefära, med en vackert röd färg.
Antal portioner 4
|
400 g kycklingfilé, tunt skivad |
1 påse Penang red curry kryddmix |
1 burk kokosmjölk |
1 röd paprika, strimlad |
20 g sockerärtor, strimlade |
1 morot, strimlad |
0.5 dl grovt hackade jordnötter |
1 kvist thaibasilika |
Servera nudlar eller ris till |
Gör så här
1. Strimla och bryn kycklingfilén i olja.
2. Tillsätt kryddmix och kokosmjölk.
3. Låt koka ihop ett par minuter.
4. Tillsätt de strimlade grönsakerna och låt dem bli varma i grytan.
5. Toppa med grovt hackade jordnötter och servera med nudlar eller ris.
6. Garnera med hackad thaibasilika.
Tips! Variera grönsakerna efter säsong.