Kassler med Bergakungens sås 4 per.
 
3/4-1 kg Kassler
 
Sås
 
2 hackade gula lökar
1 hg rökt skinka i tärningar
2 msk smör
1 1/4 dl vitt vin   ( kan  uteslutas )
2-3 dl vispgrädde
1/2 buljontärning gärna höns
1 1/2 msk tomatpuré
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk dragon
salt peppar
 
Gör gärna dubbel sats sås den blir så god
 
Lägg Kasslern i folie i 175 gr ugn
3/4-1 timme
 
Fräs löken i smör i en traktörpanna eller kastrull, den ska bli gyllengul, tillsätt skinkan
låt det fräsa någon minut, späd med vin å grädde tillsätt buljonen,
smaksätt med tomatpurén å kryddor.
Låt såsen koka ihop ca 5 minuter
 
Tag bort nätet å ben från köttet, skär upp fina skivor
Pressad potatis å broccoli är gott till