Hasses gratinerade rödspätta med krämig mangold.

4 portioner, tillagningstid 30 minuter.

 

500 g rödspättsfiléer

1 msk Dijonsenap

1 msk smör

salt

1 msk finhackad persilja 50 g smör

2 Bifftomater, skivade


Krämig mangold

400 g Mangold, grovt skuren

1 schalottenlök

1 msk smör

1 burk crème fraiche

 

Sätt ugnen på 150 grader

Lägg spättafiléerna i en smord ugnsform, pensla med Dijonsenap, salta.

Lägg skivor av tomat ovanpå och sist ströbröd, klicka lite smör över.

 

Baka fisken i fem minuter, ta ut. Sätt ugnen på grillelement. Gratinera

ytterligare någon minut så att ytan blir gyllene.

 

Stek under tiden mangold och lök i smör under tre minuter, tillsätt crème

fraiche och koka ihop. Smaka av med salt.

Fisken är färdig vid en innetemperatur på 56 grader.

 

Smaklig måltid önskar Hasse i Mariestad.