Haralds kryddiga potatissallad med vårprimörer
4
portioner
600 gr färskpotatis
150 gr sockerärtor
125 gr valfri mix av späda grönsaker (ruccolamix, spenatmix etc)
1 knippe salladslökar eller ca 2 st knipplökar
1 knippe rädisor
Dressing
0,5 dl rapsolja
2 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
1,5 mask flytande honung
flingsalt
svartpeppar
1 – 3 stänk av kryddan Paprika Smoked
Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltad vatten, 15-18 min. Häll av vattnet och låt ånga av.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Tänk på att ”Smoked paprika” är en ganska stark krydda, så prova dig fram.
Skiva potatisen medan den fortfarande är ljummen och häll över dressingen.
Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten någon minut. Häll av och skölj med kallt vatten.
Skär löken i skivor och skiva rädisorna.
Blanda potatis, sockerärtor, lök, rädisor och salladsmixen.
Strö över lite flingsalt.
Servera