Franska frestelser till frukost av Eva o Leffe

Det här behövs:

5 dl Vetemjöl

1 msk Strösocker

½ tsk Salt

125 gram Smör

25 gram Jäst

1 msk ljummet vatten

3 Ägg

Pensling: 1 Äggula Ugn: 225 grader.

 

1. Lägg vetemjöl, socker, salt och smör i skålen till matberedaren med kniven monterad.

 

2. Smula jästen i en liten skål och rör ut med vattnet. Vispa sedan samman med äggen.

 

3. Lägg degen på mjölat bakbord och forma till en längd. Dela längden i 16 delar.

Rulla till 14 bullar och lägg i smorda mazarinformar av aluminium.


4. Dela de resterande degbitarna i 14 bitar och rulla små kulor som sätts på

toppen av de stora bullarna. Låt jäsa under en bakduk i c:a 1 timme. Pensla

med uppvispad äggula och grädda i nedre delen av ugnen c:a 12 minuter.


Låt svalna. Ät bullarna gärna med lite marmelad. De är godast nygräddade.