Franska frestelser till frukost av Eva o Leffe
Det här behövs:
5 dl Vetemjöl
1 msk Strösocker
½ tsk Salt
125 gram Smör
25 gram Jäst
1 msk ljummet vatten
3 Ägg
Pensling: 1 Äggula Ugn: 225 grader.
1. Lägg vetemjöl, socker, salt och smör i skålen till matberedaren med kniven monterad.
2. Smula jästen i en liten skål och rör ut med vattnet. Vispa sedan samman med äggen.
3. Lägg degen på mjölat bakbord och forma till en längd. Dela längden i 16 delar.
Rulla till 14 bullar och lägg i smorda mazarinformar av aluminium.
4. Dela de resterande degbitarna i 14 bitar och rulla
små kulor som sätts på
toppen av de stora bullarna. Låt jäsa under en bakduk i c:a 1 timme. Pensla
med uppvispad äggula och grädda i nedre delen av ugnen c:a 12 minuter.
Låt svalna. Ät
bullarna gärna med lite marmelad. De är godast nygräddade.