Evas Sjömansbiff 160119 för Kryckan och Radio Viking



1. Potatis 1Kg

2. Gul lök 4-5 st.

3. Fransyska i skivor 500 gram

4. Margarin 2-3 Matskedar

5. Salt 1½-2 Teskedar

6. Öl eller buljongtärning + vatten 4-5 Deciliter


Skala potatis, lök och skär dem i skivor. Dela eventuellt köttskivorna

om de är stora. Smält hälften av matfettet i en stekpanna. Bryn löken

och låt den få en fin färg. Tag upp löken. Smält resten av matfettet i pannan.

Bryn köttskivorna i omgångar.


Varva potatis, lök och kött i en gryta. Översta lagret bör vara potatis.

Häll över öl eller buljong.


Sjud grytan under lock på svag värme till potatisen är mjuk och köttet mört,

c:a 45 minuter.


Servera direkt ur grytan med rödbetor och en fräsch sallad.


Smaklig måltid