Evas Sjömansbiff 160119 för Kryckan och Radio Viking
1. Potatis 1Kg
2. Gul lök 4-5 st.
3. Fransyska i skivor 500 gram
4. Margarin 2-3 Matskedar
5. Salt 1½-2 Teskedar
6. Öl eller buljongtärning + vatten 4-5 Deciliter
Skala potatis, lök och skär dem i skivor. Dela eventuellt köttskivorna
om de är stora. Smält hälften av matfettet i en stekpanna. Bryn löken
och låt den få en fin färg. Tag upp löken. Smält resten av matfettet i pannan.
Bryn köttskivorna i omgångar.
Varva potatis, lök och kött i en gryta. Översta lagret bör vara potatis.
Häll över öl eller buljong.
Sjud grytan under lock på svag värme till potatisen är mjuk och köttet mört,
c:a 45 minuter.
Servera direkt ur grytan med rödbetor och en fräsch sallad.
Smaklig måltid