Birgittas special


Grillad fläskfilé med äppelpotatis.

Näring per person C:a 530 kcal., 30 gram fett och 38 g kolhydrater.

Grillpanna eller grilla i ugnen.

 

4 personer

1 kg skivad fläskfilé med ben

1 tesked nymald svartpeppar

1½ tesked salt


Äppelpotatis.

500 gram småpotatis

2 matskedar rapsolja

2 rödlökar

2 äpplen

2 teskedar flingsalt

1 matsked honung

 

Senapsfraiche.

2 deciliter lätt crémefraiche

2 matskedar Dijonsenap


Tillagning.

1. Lägg karréskivorna på ett fat och strö på peppar.

 

2. Potatis: Sätt ugnen på 225 grader.

 

3. Skrubba å halvera potatisen. Lägg dem i en ugnssäker form eller

långpanna. Häll över oljan. Tillaga mitt i ugnen c:a 10 minuter. Skala

och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor.

 

4. Blanda lök och äpplen med potatisen. Salta och ringla över honung.

Stek ytterligare c:a 10 minuter.

 

5. Salta karréskivorna. Grilla i grillpanna på hög värme c:a 2 minuter på

varje sida. Grilla ytterligare c:a 5 minuter på lägre värme så att köttet blir

genomstekt.

 

6. Blanda crème fraiche och senap. Servera köttet med den varma potatis

och senapsblandningen.