Biff Rydberg av Johan Jureskog

800 g oxfilé skuren i stora kuber, salt, peppar
3 st finhackade gula lökar
2 dl öl
8 st medelstora potatisar, skurna i 1.5 cm kuber

1 dl vispgrädde
1,5 msk socker
1,5 msk brunt senapspulver
1,5 msk Colemans senapspulver

4 st äggulor

Hackad persilja

Använd både smör och olja till stekning samt salt och peppar

Skär potatisen i 1,5 cm stora tärningar och spola av dem med vatten och låt rinna av ordentligt i ett durkslag.

Vispa grädden med socker, senapspulver och senapsfrö.

Fräs löken i smöret så att den tar lite färg på medelvärme, salta och peppra en aning. Häll på ölen och låt den koka in.

Håll den varm. Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är klar. Salta. Ställ potatisen åt sidan.

Värm upp en panna till oxfilén. Den bör vara ganska varm. Lägg i olja och stek oxfilén hastigt så att den får bra färg, lägg i en klick smör på slutet för den goda smaken.

Salta och peppra. Servera omedelbart med äggulorna och persiljan.