Annikas Mälarögös med krämig gurksallad. 201026


600 gram gösfilé

2 kryddmått rosépeppar

25 gram kallt smör

Dillvippor, rosépeppar, citron, salt o peppar.


Ställ ugnen på 100 grader. Krydda gösen med rosépeppar,

0,5 tesked salt, 1 kryddmått peppar.


Lägg gösen i en ugnssäker form. Hyvla över smör.

Ställ in i ugnen c:a 45 minuter.


Gurksallad.

3 st. Västeråsgurkor eller saltgurka.

1 rödlök.

2-3 matskedar Kapris.

2 kryddmått salt.

2 kryddmått peppar.

2 dl. Crème Fraiche.

1 tesked Dijon senap.


Finhacka löken. Skiva gurkan i bitar. Blanda ihop

ingredienserna till en röra.


Garnera fisken med dill och lite stött rosépeppar.

Servera med kokt potatis och en citronskiva.