Fisk och skaldjursgryta ca 6 port.

1/2  Purjolök (inte för stor)

2 morötter

1 tärning fiskbuljong

1 dl torrt vitt vin

1 dl fond från räkorna

1 vitlöksklyfta

1 tsk citronpeppar

1 dl räkfond från skalen

1/3 av en påse saffran

3 dl vispgrädde

300 gr torskfilé, färsk eller djupfryst

500 gr oskalade räkor

1 burk musslor i vatten.

Skala räkorna.

Kocka skalen från räkorna i lite vatten, ca 3 dl

sila av och spara ca 1 dl av fonden från skalen.

Skiva purjolöken och morötterna, lägg i en stor kastrull

Lägg i fiskbuljongtärningen

1 dl räkfond från räkskalen

Slå på vitt vin

Pressa vitlöken och blanda ner den i kastrullen

Tillsätt citronpeppar

Tillsätt saffran

Låt koka cirka 10 min under lock

Lägg i torsken och koka den klar ca 10 min (om den är djupfryst)

Slå på vispgrädden och låt det koka ihop en stund

Strax innan servering tillsätts de skalade räkorna och musslorna

OBS slå bort vattnet från musslorna

räkorna och musslorna ska bara värmas en kort stund.

Servera och garnera med lite hackad persilja.