Anders Björks Ostkaka av färskost.

4 portioner.

Tillagningstid c:a 1 timme 15 minuter.

Ugnstemperatur 175 grader.

500 gram färskost, Keso (eller ostlöpe, finns på Apoteket)

C:a ½ dl sötmandel

3 ägg

5 matskedar socker

½ dl vetemjöl

1 dl grädde + 2 dl mjölk eller 3 dl mjölk.

Sätt på ugnen. Skålla och skala mandeln. Hacka den grovt

Vispa ägg och socker.

Blanda mjölk, mjöl grädde, Keso och mandel.

Häll smeten i en vid, smörad ugnssäker form eller på ett fat, rymd c:a 1,5 liter.

Grädda i mitten av ugnen c:a 1 timme.

Servera ostkakan ljum med vispad grädde och sylt (helst körsbär och inte för söt).

 

Kommentar: #1.

Jag har nu lagat ostkakan enligt Anders recept. Den var mycket god tyckte vi båda, men vi vill ha mald mandel i istället för grovt hackad mandel.

Hälsningar Eva och Leffe